Heippa

Nu är lösen borta från bloggen, men som ni ser här nere finns det löseordskyddade inlägg, ni som fått lösen och användarnamn - Det är samma som tidigare.

Ni andra kan ju kommentera här så ska vi se om det går att ordna.

Huvudet högtoch Näsan upp i skyn!

LÖSENORDSSKYDDAT INLÄGG


Det Sitter i halsen!

LÖSENORDSSKYDDAT INLÄGG


Nu är det inte långt kvar!!! Lite tapeter,...

img_2963 (MMS)

Nu är det inte långt kvar!!! Lite tapeter, lister och golv så är vi i mål :-)  men just nu njuter jag av  att jag kan dricka kaffe i soffan!!! Det är välförtjänt efter att ha varit bosatt i kök eller sovrum :-)


Mattes fina!!!

img_2945 (MMS)

Mattes fina!!!


så jävla trött på mig?

- Släpp taget då!



Till annat..

Mathilda är hos sin mormor och de ska till skansen idag och sen vidare till norrtälje. Jag däremot, ska bara gå hemma och fisa och fixa lite här o där.. göra e tonfiskröra och äta baguette...Det förtjänar jag efter den här veckan efter alla plågor i kroppen... åkt in akut för minsstanke om blodpropp (va ingen), sprungit för glatta livet efter mathilda som fick black out i en nerförsbacke och hitta inte bromsen på cykeln.. vilket ledde till foglossningen från HELL...

Men jag har fått se min son i veckan, och mi dotters beundran över honom där på skärmen.. det var värt ALLT! <3

Däremot är det en stor bebis som med större chans kommer lägga sig i säte, då han just nu ligger på tvären.. och rumpan glider ner mot bäckenet och huvudet fortfarande upp.. vi kommer att följa upp med fler ultraljud och växer han i den här takten så kommer jag förmodligen bli igångsatt, MEN ligger han i säte så kommer jag inte ens försöka trycka ut honom... kan ni glömma ;)


Har en hel del bebisprylar kvar att köpa...
-skötbord (har ingen aning om vad vi ska ha för nåt)
-babysitter
-babyskydd
-bäddset till spjälsängen
-kläder (haha har inte köpt ett plagg än:P )
-bäddset till vagn
-babygym

säkert en massa annat också.. men jag tar det coolers ;)

1500g väger jag.. +18,7% på viktkurvan.. O...

img_6236 (MMS)

1500g väger jag.. +18,7% på viktkurvan.. Och i säte... ;-)


Sin far upp i dan!!! <3

img_7056 (MMS)

Sin far upp i dan!!! <3


Gammal jävla buss ;-)

img_7140 (MMS)

Gammal jävla buss ;-)


Lillebrorblomma och storasysterblomma <3

img_2384 (MMS)

Lillebrorblomma och storasysterblomma <3


Min lilla kreativa stjärna som lärt sig sk...

img_0653 (MMS)

Min lilla kreativa stjärna som lärt sig skriva mamma, rita hjärtan och snoppar ;-) haha igår satt hon och min pappa och ritade och så säger hon " morfar titta! Jag har ritat en snopp!" morfar svarar snabbt "men nää? Det är väl en morot" och mathilda funderar ett tag " ja det är en morot". Satte kaffet i halsen när pappa berättade det. Haha! Och ännu mera stolt är jag nu efter helgen! Eftersom mathilda hade feber igen torsdag-lördag så la vi hennes madrass bredvid vår säng fre-lör där hon sov hela natten. Vaknade på natten och kissa sen la hon sig på madrassen igen :-O och igår la hon sig och valde bort gonattsagan och somna direkt.. Kom upp halv 8 och sa " mamma jag är vaken nu".. Jag har sovit liiite sämre inatt och vaknat flera gånger för att kolla så hon lever.. Men summan av kardemumman är helt enkelt att hon blivit en stor tjej... Och sen så tror jag att hon är rätt trött att sova bredvid mig och magen... ;-)  Trygga barn är lyckliga barn <3


Latte machiato.. Gratis är gott ;-) helt s...

img_0269 (MMS)

Latte machiato.. Gratis är gott ;-) helt slut efter helgen.. Men men.. Bara tuta o köra!


whatzup with my blogg???

Det är ju alldeles vitt bara... testar med ett inlägg... säg gärna om ni ser inläggen??

Ny dag! Nya tag!!!

img_7142 (MMS)

Ny dag! Nya tag!!!


Lugnet före stormen!

Min trötthet var verkligen en piss i havet mot vad den är nu... sjukhusmiljö? ja, om jag fått nog? NO SHIT!
Igår efter jobbet kom jag hem till englad unge, som var lagom förväntansfull efter att få träffa Freija som var nere och hälsade på från norrbotten. Vi gick ner och handlade lite, och så fick hon en glass att äta på vägen hem. Hem och göra kaffe, carro, poppe, freija och Loke kommer någon minut efter oss.. Ungarna lekte, loke hängde mest på :) Morfar kom förbi på en kaffe...

Vid halv sju var det dax för familjen fr norr att röra sig mot ingarö, och vi skulle börja med middagen, känner att Mathilda är lite varm, första tempen visar på 39, dubbelkollar 38.5... jahapp, gå och lägg dig och kolla på Trassel säger jag och börjar med maten... går in efter en stund och kollar läget och frågar
-ska du bli sjuk nu??
-näää... det har vi inte tid med.
Jag charmad till hundra går och fortsätter med maten... efter ca 10 min går jag in och kollar henne igen... hon sover.... näää hon krampar!

Jag går in, sätter henne upp för att kolla om jag kan få tillbaka henne... går inte alls, ropar på Kenta, han tar upp henne, går ut på baksidan... där var det lika varmt som inne, in i köket, badda med kallt vatten.. ugen skakar bara mer och mer... jag bestämmer mig för att ringa efter ambulans... pratar med sos i 3 min och under tiden krampar hon... väntar på ambulansen, packar ihop nödvändigheter, ungen krampar fortfarande... ambulansen kommer och jag går ut och möter de, kommer in.. då har hon slutat krampa och står och kräks..

amb personalen bestämmer ganska fort att vi ska åka in, sätter en infart(ål i armvecket), fyller med koksalt och så åker vi.. kommer in, får ett rum.. väntar i ca 3 timmar och under tiden sover Mathilda.. Läkaren kommer in, lyssnar på vad som hänt, går ut och överlägger med överläkaren som av en slump även är neurolog, de bestämmer att vi ska läggas in för obs.. jahapp... jag var hungrig, trött, illamående och slut i kroppen.. me va bara att se glad ut och snällt följa med.. Eftersom det tog så himla lång tid för Mathilda att komma tillbaka så bestämde de att det var bäst så..

Fick ett rum på avd 74, kom upp, åt mackor och drack kaffe, jag skicka hem Kenta så han skulle få sova lite... han tänkte sitta i fotöljen i rummet.. haha varför det?? kom in imorgon när du vaknat.. nää där var jag bestämd, fanns ingen anlednig att han också skulle vara trött idag och dessutom ha träsmak i röven. Men han är min superkarl och superpappan till mina barn :)

Kenta kom tillbaka vid halv tio imorse, vi låg och kollade på film och man kan lugnt påstå att det blev familjetid :)
Vi fick åka hem vid halv två idag, hem och kolla Trassel, jag somnade... vaknade vid fyra, gick upp och åt några mackor.. gick ner o köpte e glass till Mathilda, hem och öppna glassen... Mathilda la sig i sängen.. somnade och glassen rann...

Nu ligger skrotis och sover, hon har lite feber, 38.4... men hon har fått alvedon och sover med öppet fönster och ett påslakan bara... så febern håller sig nog i schakt.


God morgon! På väg till ks nu, härligt väd...

img_0100 (MMS)

God morgon! På väg till ks nu, härligt väder idag! Me like!!!! Fan e fredag idag.. Innebär att jag är i v 27!!! Var tar tiden vägen??? Var en supermorgon idag! Barnen va glada, jag var i god tid, hunden fick långis och jag hann säga hej då till barnen i lugn o ro! Mathilda stod på balkongen och vinka o ropa " hej då mamma! Jag älskar dig såååå mycket" och kasta slängpussar! Hon är helt klart bäst! Var på utv samtal på hennes dagis i onsdags, bara bra saker och hon har utvecklats otroligt mycke och kan en hel del mer än hennes kamrater, hon skriver bokstäver, är en bra och hjälpsam kompis, väldigt utvecklad i tecknandet, ritar detaljer barn annars brukar lägga märke till i 4-5 års åldern! Ja, svårt att undvika mitt skryt och hur stolt jag är?! Nä inte meningen heller! Klart jag är stolt och vill skryta, hon är det bästa i mitt liv <3


Natt på min gata.. Synd att inte jag kan s...

img_4509 (MMS)

Natt på min gata.. Synd att inte jag kan sova.. Sammandragningar och höfter som leker mig till döds. Har kommit med praktiken.. Kan ju va att det varit mycket.. Menar mycket.. Trauman som bilolyckor, fall från klätterställningar, cykelolyckor, hjärtstille.. Aa you name it... Och alla är barn... Klart man blir träffad rätt i hjärtat. Och mycket spring fram och tillbaka, i korridorer, trappor mm.. Jag pratade tom med förlossningen efter mycket tjat från min handledare, då jag knappt stod upp på Alvedon, de ville att jag skulle komma, för att se om det påverkat livmodertappen, men jag tog ett glas vatten och åkte hem. Ska till barnmorskan på tisdag, se vad hon säger... Hon har aldrig trott på den här praktiken, då hon vet vilken foglossning jag har, men hon lät mig försöka framför en daterad med läkaren. Jag vill klara praktiken, så kort tid kvar! Men jag är välsignad med underbara medarbetare som tom säger åt mig att sätta mig ner. Jag klarar det, bara två veckor kvar, ingenting ju! Jaja, vi hörs en annan dag! Nu ska jag försöka sova, upp och hoppa 5.30 imorn.


RSS 2.0