En kaffe i solen är liksom.... Aldrig fel ;-)

img_5972 (MMS)

En kaffe i solen är liksom.... Aldrig fel ;-)


Min lycka, mina andetag, min stolthet, min...

img_6969 (MMS)

Min lycka, mina andetag, min stolthet, min skönhet... Min flicka! Mamma älskar dig villkorslöst och för alltid. Du är det bästa vi har Mathilda! <3


Fullt ös och ingen Iphone!

Det suger att inte ha iphonen, och speciellt nu när vi är i fullt sjå med renovering! Internetsladden har dragits ut :( Nu får jag låna älsklings jobbdator med trådlöst... så jag kan plugga... (ja jag är klar med pluggandet just nu)....

Vad händer då? Inte mycket, e inne i v. 20 och börjar känna mig väldans preggo! Och det är underbart, nu kan man putta lite på magen så känner man hur han flyttar sig :)

Vi har kommit på namn, två officiella och ett inofficiellt, officiella är Elias och Elliot... det inofficiella är ju då, inofficiellt... Fia måste få sin bebis först, inte för att jag tror att hon är en namntjuv haha, men tänk om hon gillar det namnet så mycket så hon mår dåligt för att hon inte kommer på nå annat... haha, nja.. men man vet aldrig ;)


26/4 blir 4D ultraljud, Älskade Fia-lotta-bing-bong följer med, och Mathilda <3 Emilia har skola så vi får se om hon kan få ledigt, och att hennes mor är hemma efter ul, Are you?? ;)

I lördags premiärgrillade vi, och åååååh så gott det var, svärfar och pappa kom och invigde grillåret =)
Och idag grillade vi på Mathildas förfrågan om grillad korv, of course sweetheart <3 Vi vuxna åt kött fläskkarré och ugnsbakade potatisar med persilja och vitvinsvinäger... himmelskt gott!

Just det! Jag o Thildis ska ju till Gotland v 25, och idag sa älskling att han har semester då och eventuellt följer med!!!! Det blir ju typ vår enda semester ihop, för sen är jag ju stor som ett hus! Blev skitaglad!!!!

Fast vi måste kolla boende och sånt bara, eftersom vi bara hade ett trebäddsus och mamma o lilla O ska med.. Men det löser sig :)

Nää nu ska jag borsta nötterna och hoppa i säng :)




Flaggan i Topp!

Det är en snopp!

Idag va vi på rul (rutin ultraljud) och barnmorskan såg en liten snopp!
Hur coolt e inte det då? Och hur optimalt är det inte?
En flicka och en pojke =)
FAST jag är glad bara bebis mår bra och är frisk!

Och det gör han, alldeles ypperligt söt va han <3 MAMMAS!!!!


Och sen så måste jag ju bara säga världens största grattis till Min älskade vänner Sara och Johnny som fick en liten flicka idag, som var 1865g lätt och 43 cm kort!
Så otroligt söt!!!

Fick en bild på en alldeles ny liten flicka och blev alldeles till mig av glädje! Och sen fick jag en så OTROLIGT fin bild på Sara o bebis att tårarna bara spruta!
Så fina <3

Åh jag tycker det är underbart, nu har du din bebis Sara, Äntligen! <3


Nää nu är det nattavara för min del, har precis akutgjort mina uppgifter, eftersom Mathilda är sjuk så har inte ork varit något jag vet vad det är, men jag är ju så otroligt begåvad så det blir nog ett vg ;)

Haha dryg huvve, bara för det får jag ett svagt G....
(hjälp!)


JAG ÄLSKAR DIG VÄRLDENS FINASTE UNGE!!!!!

img_1334 (MMS)

JAG ÄLSKAR DIG VÄRLDENS FINASTE UNGE!!!!!


Så här ruttet och urkorkat tycker jag det ...

img_1362 (MMS)

Så här ruttet och urkorkat tycker jag det är att prata nedlåtande om andra föräldrar.. Speciellt när man hävdar att sitt egna barn har panikångest! Det är lågt och det tyder på dålig självkänsla! SKÄMMAS ÄR NÅGOT DESSA BÖR GÖRA! jag har självklart åsikter om vissa men inte fan hänger jag ut de som dåliga föräldrar på min blogg, Facebook eller något annat community. För det är bara pinsamt.. Det var en som ringde mig igår och frågade om personen ifråga ville ha diplom för att denna köper saker till nån annans barn ;-)


Goood moorgon!! Mathilda led av ont i mage...

img_1355 (MMS)

Goood moorgon!! Mathilda led av ont i magen igår kväll, och imorse gjorde hon tre försök att bajsa imorse men kom två kluttar bara. Så hon får va hemma under observation.. I värsta fall blir det klyx.. Ska ringa förskolan och kolla om hon bajsat nåt där. Nu är vi ute på promenix och tog ett stopp vid gungorna. Sen blir det hem att förbereda pho soppan då köttet ska koka i buljong i två timmar.. Hörs sen :-)


Majbrasan?! Utanför mitt fönster.... God m...

img_1325 (MMS)

Majbrasan?! Utanför mitt fönster.... God morgon förresten! Ska servera ungarna lite gröt alldeles strax... Men först blir det en kaffe i lugn o ro. Mathilda kollar på Bolibompa och Emilia spelar petshop på dset.. Sen ska jag in till forum och fixa min lur.. Tjoho!


Gordon ramsay hamburger!!! Den på bilden ä...

img_1323 (MMS)

Gordon ramsay hamburger!!! Den på bilden är redo för tillbehör, så det är bara en torris! Goda blev de :-)


Bebis


(hemklickat, väntar på att spjälskyddet ska komma till lager så klickar jag hem den med )

(Är det en flicka... ja då blir det denna!!!!)

(passar ju till både och,så den är ju också en vagn att tänka på, tippar på att kenta gillar den ;))

(En "ser inte snippa eller snopp-vagn)

Ja..nu vet ni iaf vad jag är úte efter ;) Alla ligger under 5000!!!!


Vilken gillar du??


Barnvagnar

Jag har börjat komma till fasen... barnvagn... Den här gången vet jag vad jag vill ha... en vanlig Emmaljunga.. inge jävla nytt skit som sen går sönder i rulltrappan eller nåt.. Det finns en jag är så jäääävla sugen på.. men den är väldigt flickig, så den måste jag ju iaf vänta med.. vi fick barnvagnsbidrag av mamma i julklapp, 2500:-, Tack så mycket.. vi sa att vagnen får kosta ca 5-6000... med andra ord har jag en hel del att spela med. Men de vagnarna jag vill ha, är från 07-09, så de priserna ligger på max 4500, och det är för mig bara en fördel!

Jag menar ännu mer att spela med när det gäller skötbord mm, med Mathilda hade vi ett skötbord, men d använde vi nästan aldrig då jag ville ha nära till vatten och det stod i sovrummet, så det stod mest, för visso var det en byrå med skötdel på, så mathildas kläder låg där i. Men tvättmaskinen vi har nu är mindre och en liten bebis får nog inte plats så länge där, funderar på ett sånt där som man monterar på badkaret, men det har man hört så mycket läskigt om. Men men, det finns ju massor med alternativ!

Spjälsäng har vi ju kvar, med specialbeställd madrass så den är det allt annat än fel på, och som ny.. Mathilda har ju inte varit nån ensamsovare direkt ;)

Och sen så är det ju massa annat att tänka på som jag inte behövde tänka på med Mathilda, som ja vad ska man kalla det? Viss säkerhet, jag tvivlar starkt på att Mathilda skulle göra illa den lilla, men med allt spring som är här hemma så är jag inte så sugen på att ha bebis på golvet, typ när jag lagar mat mm, förvisso är ju Kenta hemma då.. men ja ni vet.. Utan jag funderar på nån form av köksvagga, som man kan lägga liten i vid middag och såna saker första tiden, för de ska ju hellst inte sitta så mycket första tiden... Sen tror jag att vi fått låna en sån där vagga, som gungar av sig själv... fast kanske köper en egen... återstår att se.

Aaa nu börjar jag komma i tider för planering, har inte varit särskilt mycket i gravid o bebistankar den här gången... varit rätt skönt, tiden har gått så galet fort.. är redan i v 18 liksom..

hmm.. nää nu ska jag börja klä mig, och hämta barn.. idag blir det Gordon ramsays hamburgare med worchestershiresauce.. MMMM!!!!

Haha hitta lite kul bilder häromdagen :-) ...

img_1317 (MMS)

Haha hitta lite kul bilder häromdagen :-) jag o Sandra ( jag är lite smått onykter).. Samma kväll som jag gjorde tacopasta på rester hos Erik.. Haha


Min stackars bebis har fått sig en snyting...

img_1322 (MMS)

Min stackars bebis har fått sig en snyting :-( tappa den i marken igår och då fick den sig en spricka. Men tur man har trygghetsförsäkring så det är bara att lämna in i butik nu, då jag redan gjort skadeanmälan. Men det blir imorgon, nu ska här plockas och fixas sen ska barnen hämtas.. Måste beställa mammakläder... Kommer inte i nånting nu, eller jo, men magen är ivägen! Fast det är bara kul att det växer! Om 9 dagar är det rul! Då får vi veta om det är en rita eller Hugo, ja det är våra namn :-)  HAHA SKÄMT ÅSIDO ;-)


Pinjemun!!!!!!!!!!!!!!!! Herre min ge vad ...

img_1299 (MMS)

Pinjemun!!!!!!!!!!!!!!!! Herre min ge vad äckligt.. Jag har borstat tänderna säkert tio ggr om dan sen i onsdags kväll.. Smakar skit i käften. Nu prata jag med läkare och han fatta direkt va det va! PINJEMUN!  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6809592.ab


Det är er tur nu! Slaget är vunnet och er ...

img_1278 (MMS)

Det är er tur nu! Slaget är vunnet och er framtid är tryggad! Du är nåt av det starkaste jag vart med om! Allting går! Grattis fina tjejerna Monica och felice! Allting löser sig, förr eller senare, det är ni två ett levande bevis för! <3 UNDERBART!!!!!!!!!


Kyckling med Ruccolapasta


Trist bild :(
KYCKLINGLÅRFILÉ MED ÖRTER OCH RUCCOLAPASTA

Valet av pastasort styr festligheten på denna rätt. Själv tycker jag att det blir både gott och fint med en bred bandpasta.

700 g kycklinglårfilé

2 msk smör+2 msk rapsolja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

5 kvistar färsk timjan

1/2 tsk torkad dragon

Jag tog en hel kyckling och gjorde en smörblandning på SMÖR, timjan, flingsalt, lime skal- och saft.
gjorde små snittar i skinnet och tryckte in smöret där, sedan tog jag ca 50 g smör och fyllde där det inte var så mycket. Sedan rullade jag en lime, delade den och tryckte in halvorna i innanmätet (?).
Ruccolapasta

500 g pasta

2 dl créme fraiche

3 dl rucolasallad, ca 50 g

1 dl riven parmesanost, ca 50 g

1 dl pinjenötter

2 vitlöksklyftorTill servering

250 g körsbärstomater

3 msk olivolja

1 nypa strösocker

Flingsalt

Krydda kycklinglårfiléerna med salt och peppar. Lägg dem tillsammans med smör, olja och örterna I en ugnsfast form. Stek på 200° i ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Mixa créme fraiche med rucolasalladen, den rivna parmesanosten, pinjenötterna och den pressade vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Stek körsbärstomaterna hastigt i olivolja. Smaka av med socker och salt.

Blanda samman rucolasåsen med den nykokta pastan. Servera genast tillsammans med kycklingen och körsbärstomaterna.

Kommentar: Otroligt gott!!! Dock var det mycket smaker här igen, så nästa gång jag gör denna så har jag parmesanen vid sidan av... den tar gärna över lite av det fräscha.

4 av 5


Laxfärsbiffar med Äggnudlar

 

LAXFÄRSBIFFAR

Fina små biffar av lax som går fort och lätt att göra. De blir lite porösare med ägg än med potatismjöl. .

Ca 600 g laxfilé utan skinn och ben

150 g Fetaost

1 ägg eller (1 msk potatismjöl)

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Smör till stekning

2 pkt nudlar, 200 g

1-2 msk sesam- oliv- eller rapsoljaTill servering

Sweet chilisås

½ isbergssalladshuvud

Skär bort skinnet på laxfilén. (Det går lätt om man först skär bort en liten bit, grabbar tag i skinnet och trycker sedan kniven ner mot skinnet hela vägen.) Skär fisken i grova bitar. Lägg bitarna i en skål och kör hastigt med en handmixer. Låt det inte bli en alltför slät massa.

Tillsätt smulad fetaost, ett ägg eller (potatismjöl) och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Forma till biffar med blöta händer och stek i medelvarm panna med smör cirka 4 minuter på varje sida.

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av och tillsätt 1-2 msk av önskad olja.

Koka sockerärtorna i 1 minut. Häll av. Skölj och strimla salladen fint. Arrangera salladen på ett fat. Blanda ner sockerärtorna och häll på en vingrette (1 del olja, 2 delar vinäger samt salt och peppar). Sockerärtorna kan också serveras bredvid och då gärna med en klick smör.

Servera laxfärsbiffarna med nudlarna, sweet chilisås samt grönsalladen.


Kommentar: Jag personligen tyckte det var väldigt mycket smak, men sen är jag ju gravid också. Kenta älskade dessa och ville absolut ha mer av de!
Men vill man ha en mildare smak kan man ta fetaosten i salladen istället, eftersom både lax och feta har rätt stark karaktär var för sig, sen kan man minska på saltet också :)
Och som ni ser finns det tomater på bilden men inte  receptet. Jag ville ha mer färg, så jag stekte tomaterna i vitvinsvinäger och olja och svartpeppar och salt...en varm vinägrett ? ;)

Jag tog portionslax från Norge, funkade utmärkt... ett tips är att låta biffarna stå en stund, de blev lättare att steka och mer formbara..
4 av 5!


RSS 2.0