Bloggar imorgon.. Kenta sover och jag har ...

img_1249 (MMS)

Bloggar imorgon.. Kenta sover och jag har haft en funderarstund på kvällen... Varför bråka om småsaker, med någon man älskar.. Vafan? Tänk om det händer något?! Och man fick aldrig chansen att säga förlåt... Eller en kram.. Vilken panik! Jag älskar alla er som varit i mitt liv eller är i mitt liv. Jag lovar att sluta döma, kritisera och låtsas att jag inte vet eller förstår.. För jag vet.. Och jag förstår allas val i livet..


Ser ni vad det är?

img_1128 (MMS)

Ser ni vad det är?


Bäääbis

img_1125 (MMS)

Här e jag i v 16 (15+5)... Nu börjar jag känna mig gravid.. på riktigt! Bebiskickar, hård mage mm.. åå är så lycklig över denna graviditet och bara längtar tills min bebis kommer ut, så man får snusa hela tiden! Och Mathilda och Emilia vill också gosa, Mathilda har lovat att klappa rumpa och kramas om bebis är ledsen. MAMMAS!


När barnen inte längre har någon talan


(bild lånad från google)

Alkohol... Ett diffust begrepp... socialt, roligt, party, slagen, hånad, oro....

När är det okej att dricka alkohol?
Vet du ditt barns syn på alkohol?
Vad har du för syn på alkohol?

Vid jul och högtider är det ett jädrans hallå om alkohol och barn, men det borde och håller väl på att uppdagas allt mer. Jag ser varje dag barn som råkar ut för alkoholiserade föräldrar och har sett vad det gör. Jag har även varit där själv.. en egen flodhäst i soffan. Ja, tro det eller ej.

Min styvpappa (separerade).
I min senare uppväxt 10-17 år... var han där.. i soffan och snarkadenär jag kom hem.
Han var sällan elak.
Jag kommer ihåg hur ölburkar låg gömda i badrum och duschrum. I garderober, kylskåp (tomma) etc..
Han drack tom samma dag min lillebror föddes.

I början var jag inte särskilt påverkad av detta, men allt eftersom insåg jag bristen av tilltron jag hade för honom. Jag respekterade honom högt och älskade livet vi levde.
Tills jag insåg hur han sakta förstörde tillvaron och tryggheten. Vi skaffade hundar som blev hans ursäkter till drickande, han kunde gå ut på en promenad, sätta sig på en sten och klämma första ölen.
När inte hundarna fanns kvar blev bilen ursäkten, han skulle bara fixa nåt i bilen.

Man kunde hitta honom mitt på ljusa dagen sovandes i sin bil.


Jag har mer än erfarenhet avbåde dåliga sätt och bra sätt att dricka på.

När det går över styr och jag tycker man bör se över barnens bästa är när man dricker så mycket att man är en fara för sig själv och andra.
och speciellt för barnen.

Men när man är i träsket så ser man sig aldrig där. Man ser inte att man är farlig. Det blir en vardag och ett måste att ha alkohol hemma. Vanligast öl.
Och dessa föräldrar som utsätter sina barn för alkohol mer än 3 dagar i veckan och blir påverkade, behöver hjälp.
För det första blir de blinda och verkligheten existerar inte. Alla andra är så dåliga, jag själv är så bra.


Här hemma, förtärs alkohol mer än sällan!
I somras hade vi en hel del sociala tillställningar,och alkohol ingick. Men jag anser att det är min plikt att se till att ingen av barnens trygghet blir påverkade, därför väljer jag att inte dricka om tex min sambo tar en eller två öl.

Jag kan inte dricka runt barnen... kanske en cider. men det är allt.
Jag säger inte att jag är bättre än någon annan. Men min skräck är att bli som många andra på denna ort, ett jävla pack och fara för sina egna barn!

Min dotter har aldrig stått o ryckt mig i byxan och skrikit mamma, eller känt sig undanskuffad när det förtärts alkohol här hemma. Min dotter vet att både jag och hennes pappa är en trygghet, och hon reagerar inte ens på om det är en läsk eller öl vi öppnar. För vi går aldrig till den gränsen, där vi påverkas eller barnen påverkas.





Hoho

Temainlägget kommer imorn... Märker att jag har mycket åsikter kring det här med alkohol... Imorn kväll är jag nog klar :-)

Tjohopp

Ingen bloggdag idag, inte fått tid över heller nu på kvällen. Min älskling är på välförtjänt spa konferens, sånt man får göra på jobbet om man kämpar för sin titel, e så stolt över honom!!!! <3 Jag har en rubrik jag tänkte skriva om imorn... "att vara barn i en alkoholiserad familj och miljö".. Men det kommer imorn, har ni kanske lite att se fram emot.. Natt natt!!!

Upp!

Idag fick vi hem bästa Emilia och hon va lika glad att komma hem som vi va att få hem henne, "åååhh varför fick inte jag äta köttbullar med din hemmagjorda potatismos för?", "men jag kan göra ugnspannkaka?" " Ja dina pannkakor är bäst, din mat är bäst".... Tror hon va sugen på pressenter ;)

Så idag blev det ugnspannkaka, och nu kollar ungarna med sin far på filmen Upp. Jag ska bädda rent i sängar (brukar göra det på fredagar, men nu kom Emilia idag så då får det bli idag)... Och så ska jag vika lite tvätt och tvätta lite mer. Har inte vart i mitt esse idag, mått illa och varit alldeles skakis i kroppen.. va livrädd att kentas lilla snabbvisit hos fam på ljuset igår skulle smittat mig.. men verkar inte så.. då hade jag gått i taket! Jag spyr tillräckligt liksom ;)

Nää ska plocka in disken, dammsuga o skura och vänta på att maskinen ska bli klar!


Bryt!

Herre min ge vilken jobbig unge jag har idag! Allt ska serveras på guldfat och fort ska det gå. Är det nåt som inte duger så gnäller hon bara och en massa tassestamp! Istället för att säga va hon vill!
Idag blir Emilia stora tjejen, hela 8 år! Det var tomt o trist här hemma imorse, ända sen jag kom in i bilden har vi sjungit varje morgon med tårta o frukost på sängen! Men det får bli på lördag istället... Och Maria att inte förglömma blir ju tanten idag :-) hipp hipp för er :-)

Nu e hon här o gnäller igen.. Och i samma stund jag skrev det där hängde hon i min arm o tappa greppet o slog i huvet... Så nu sitter hon i famnen o e tröttare än en gris. Så ska lägga henne nu tänkte jag. Vi hörs!


Och nej smällen var inte så hård så den kan orsaka hjärnskakning och det är ingen fara om hon somnar! Hon blev mer rädd än det gjorde ont, annars hade ju såklart inte det här inlägget kommit in ;-) Nu somna hon i min famn....

Härlig dag!

Hellu på er!

Mathilda fick va hemma idag, hon vakna o va typ andfådd och snorig. Så vi bestämde oss för att luncha med bouttas (morfar), men hade inge tålamod att vänta på att han skulle ha lunch, så vi åkte till orminge vid och gickhem till bästa Emma o Patrik o tog en fika. Vid 12 gick vi allihop ner och luncha ihop med min pappa på thaien, Dåligt urval till barn, så det blev en ost o skinkmacka till henne och dela på morfars vårrullar =) Det gick det med!

Jag synda o åt sushi... men man får faktiskt äta det "mer än sällan" och det här blir första o sista gången under graviditeten :) Efter maten började helt plötsligt magen röra sig, BEBIS SPARKAR! (kanske sprattla sig till döds av laxen? ;) ) haha!

När vi sagt hej då till Emma, Patrik och Morfar/pappa gick vi till Lindex och Mathilda hitta ett par skor, jag tror hon skulle kunna dö för... så thats it.. de blev det.. Hon hade två par liknande förra våren/sommaren, så de är lite av en favorit.

Efter lindex gick vi och köpte en glass, pepparkakssandwisch, mycket uppskattad......men mycket tråkig...... ni förstår snart...

Väl hemma fortsatte vi Mathildas vila, som somnade på bussen... jag vila i 45min sen gick jag upp o plocka o förberedde maten, när Kenta kom hem gick jag ner o handlade resten.

Nu är det dags för bängen, och jag ska försöka övertala Kenta att se "eat Pray Love" med mig... hur tror ni det går? ;)

  Mathilda somnar när hon äter glassen :)

Skorna Mathilda smälte för! 

(spisen ser jätteskitig ut... haha men jag har sprayat med ajax precis)




Och receptet Ajje ville ha :)
Grym som storkok! Det blev massor över efter vi ätit så vi fick ihop två stora matlådor!
Nasi Goreng

( Jag gjorde ris för 4 port, och ett tips är att inte använda jasminris, då det är så grötigt, gärna ett torrare ris. Och istället för 100 g räkor hade jag i 500g stora räkor. Jag använde icas raps och olivolja!)
4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g kycklingkött
  • 2 portioner ris
  • 4 msk olja
  • 3 gula lökar
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 2-4 pressad vitlöksklyftor
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk äkta soja
  • 100 g skalade räkor

Gör så här:

Om du inte redan har färdiglagat kycklingkött, tillaga kycklingköttet. Du kan använda alla delar på kycklingen; klubbor eller filéer.

Koka 2 portioner ris enligt instruktion på förpackningen. (Vill man att det ska bli 6 portioner av detta recept så kan man ta 4 portioner ris istället, dock blir GI-värdet då högre.)

Under tiden riset kokar gör du allt annat så att du när riset är klart kan blanda ihop det med riset.

Skala och hacka lökarna. Skala av några blad på ett vitkålshuvud och skär i strimlor och dela sedan på tvären så att det blir små bitar. Det ska bli ungefär 6 dl hackad vitkål, det är inget du behöver mäta upp, se det bara som ett riktmärke när du hackar vitkålen.

Värm en stekpanna till medelvärme med lite av oljan. Stek lök och vitkål. Pressa över vitlök. Strö över curry, vitlök och salt. Låt steka tillsammans på svag till medelvärme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut.

Under tiden detta steker så passar du på att skära paprikorna i småbitar. Skär även köttet i mindre bitar.

Tillsätt paprika och kött i stekpannan. Häll över räkorna. Häll även över paprikapulver och soya, blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer av curry och salt.

Blanda ihop med det färdigkokta riset.

 

Servera!

 Tips:

Denna rätt passar bra att spara i matlådor och värma senare.

 Variationstips:

Man kan istället för kyckling använda fläskkött. Tänk också på att denna rätt är ypperlig för att laga något gott av kyckling- eller griskött som blivit över.


Insikt och självdisciplin

Igår va min pappa över och umgicks med Mathilda, Jag höll på i köket och bakade och lagade mat =)
Det blev, sockerkaka, kladdkaka och vaniljbullar... Och Mahildas gluffsande sa mig att det nog var godkänt... ;)
halva kladdkakan försvann med ett naffs efter middagen dessutom... =)

Idag är det alla <3 dag och det ska jag fira med min älskling och min dotter, med god mat och umgänge! Kan inte bli bättre =)


Nu väntar jag ivrigt på svar från E ang mitt prov... jag fick VG på uppsatsen och är supernöjd över det... och eftersom VG är vad jag fått på alla uppsatser så lär det bli ytterligare ett VG i meriterna =)

Nää nu ska jag fortsätta läsa min bok, sen blir det hänga tvätt och plocka lite...

Ha det bra!


Jag tog bort det jag skrev tidigare... Jag lägger inte mer energi på människor som inte vill ha eller förtjänar den :-)

Lemshaga

Tjo hej! Idag vakna vi tidigt... eller efter Mathildas tappra försök lyckades få upp mig kl. 7... trött som fan... men men...

Vid 9 prata vi lite med Astrid och kom på att vädret är ju alldeles utmärkt för utflykt, och vad bliurdå bättre än Izabelhs ridskola när hon ändå ska dit? Så vi haka!

Och det va alldeles perfekt väder och en alldeles perfekt liten tur, för nu går ögonen i kors på liten, precis just nu!









Ledsen för att ni blir snehuvade.... men la in direkt från luren och då har jag inte åtkomst att redigera de...


Tack Astrid och Izabelh för en Toppen dag :)

Urs

VilKet jävla väder!!! Jag går inte en meter idag!! Kenta får nog hämta på dagis.. Om han kommer hem.. Ont i huvet har jag, nå fruktansvärt! Spyr som en gris, jävla graviditet! Varför går aldrig mitt illamående över för "v 12 går det över för de flesta" jag är inte bland de flesta iaf! Jaja.. det kommer nå bra utav det (blöjbyten, blodiga bröstvårtvårtor, kräks, grönt bajs, vakna nätter) så jag får väl se fram emot det ;-) Bitter? Ja faktiskt! Funderar på om det är för tidigt att äta min älggryta nu? Näää det är det inte! Jag har ingen frulle hemma... Ska jag göra då? Nää bajs på det här.. Jag ska gömma mig under täcket ett tag till. Har ingen lust att blogga, men har man lovat så har man! Puss o hej!

Det gick väl sådär

hos vet... vet inte hur jag ska ställa mig till det... hon kände på såret och började snacka om tumörer... och jag ifrågasatte varför det var det första hon tänkte på.. hon sa att hon inte ville utesluta det "dåliga"...

Men när jag berättat vad som hänt mm, så sa hon att det är sannolikt det jag tror, att det kan ha varit en smäll, när hon tuggat ben (när bella får ett ben är det blodbad, för att hon tuggar så frenilt och har inte en tanke på tandköttet), eller när hon varit ute (Hon springer runt med pinnar som slår i backen mm)... Det är vad jag tror... och vad jag hoppas!

Hon har fått antibiotika och en gel, och då ska såret ha läkt om 2 veckor, helt och hållet vara borta om 6 veckor, och är det någon knöl efter 10 v ska vi tillbaka... fråga mig om jag är livrädd?

Jag vet vad cancer är och hur mycket man lider... det låter kanske hemst, men skulle det visa sig vara cancer, skulle jag aldrig tvinga henne igenom alla behandlingar... absolut inte. Hon förtjänar ett friskt liv, och en värdig död... För känner jag henne rätt så vill hon hellre springa bredvid douglas i köttbulleland, än ligga halv död och kräkas pga strålbehandlingar och cellgifter.

Urs vad jag tar ut det i förväg... jag vet... men vi kör på nu och hoppas på det bästa!

Fröknarna MiniPolis!

Morgonen började sååådäääär.... Mathilda fick för sig att bestämma byxor, hennes "streat" jeans dög inte utan hon skulle ha nya rosa byxor, vilket hon har. Så jag tar fram de och sätter på, men det va fel d med.... Så det blev jeansen vs mathilda... jeansen vann ;)

Men Mathilda vakna på helt fel sida och jag kände långt inne i mammahjärtat att nåt inte stämmer, hon bråkar inte på morgonen liksom... och tempen låg på 37.6(normaltemp 36,6) , så jag gav mig och sa att hon får vara hemma.

Nu sitter damerna och tjaffsar vid frukosten... jag vände i dörren när jag hörde de... Emilia bossar och talar om alla fel Mathilda gör, och Mathilda skapar fel... så snutteli puttiga!

Hur som, när deras humör vänt en smula (ja, jag har en förhoppning om att äppelmoset i mannagrynsgröten (även kanelen och sockret de öste i) ska ha en förtrollande effekt) så ska jag klä på Emilia kläder och göra henne redo för optikern, och mathilda för veterinären... ja bella också kanske.. ;)

Nää nu ska jag slå deras små söta kloka huvuden ihop och hoppas de kan hitta syskonkärleken en liten stund på morgonen, så jag får dricka kaffet ifred ;)

Nu kom Mathilda med äppelmosburken... "jag ska ätya upp den! den är inte din.. du köpte den till MIG"... Ja jo förvisso stämmer det ju... men näää snuttan... skulle inte tro det... så nu ska jag rädda mina resterande råvaror i köket... tooodilooo...!
Hörs senare!


God morgon!

Tidsinställt inlägg! måste ju testa ;)

Jag sover förhoppningsvis nu, eftersom Emilia ska till optikern så blir det lång o mysig frulle hemma. Sen bär det iväg till veterinären för Bellas jävla böld.. eller skinnklump? den är ju tömd på var o blod och är som en tömd vattenballong.. hmm... nasty? nää inte så värst.... jag har sett värre.... med erfarenhet från hunddagiset har man ju sett en del sår och konstiga uppkomster på hundarna..

men men.. vi hörs sen! Puss o Kram

Klar!

Jag blir förvånad om jag får VG i det där... trött är förnamnet... men men.. det blir säkert bra! Jag gjorde det på 1 timme och 20 min... med pauser.. jag är nöjd , jag fick ner erfarenheter, fakta och reflektioner... nu däremot.. ska jag SOVA!!!


Ha det gött :)

Vill du trycka på knappen??!!!

Detta prov har en tidsgräns. Vänligen konfirmera att du vill börja nu.



Öh näää... inte jag iaf... men men... wisch me luck!


så ja

kommentera mera! sånt håller mig kvar!



Ibland får man helt enkelt bara gilla läget. Skaka av sig dammet och försöka stå stolt och rakryggad igen. Jag kommer försöka med just det!- Pella (hon är ingen stor politiker eller marilyn monroe, men hon är stor på sitt sätt och stor nog att ta citat av....)

Det är bara en blogg!

Precis vad det är.. inget personligt brev, eller en kärlekshälsning eller ännu värre ett hatbrav.. nää det är just det, det är bara en blogg! Jag skriver vad jag vill, när jag vill och hur jag vill! I alla texter skapas det tomrum för egna tankar... jag vet... men d är just det, era egna tankar.. ingen sa att det var vad min tanke var när jag skrev inlägget... varför jag sriver det här är för att varje gång jag bloggar är det någon som tar åt sig, snackar bakom min rygg etc.. gör inte det... har jag inte nämnt ditt namn så enda gången du är tillåten att öppna käften är om du frågar MIG!


Så, är vi överens? Härligt!

Japp, jag vill börja blogga igen och förhoppningsvis stanna, de flesta vet väl vem jag är och jag gör väl en sån där lista nån gång...

Jag vet att designen är mer än boring.. men jag orkar inte hålla på... det tog hundra år.. eller ett samtal till Emma innan jag fatta hur man överförde sitt konstverk till datorn.. därmed denna tråkiga och typ 7 andra åkte i soporna.. Shit happens!

Jag skulle väl egentligen bara säga hej.. ska plugga lite av det sista (en uppgift och ett digitalt prov kvar) har fått permis då jag har en sjuk unge, med uvi och för att jag skulle få ihop social omsorg... och sen åkte jag själv på en h-vetes förkylning.. men med bara VG i uppgifterna är jag inte särskilt nödig...

fick dessutom ett stort VG i social omsorg och ett MVG på en G- uppgift! Mohahaha...
Min mentor sa "jag kan inte bara ge dig ett g, det går inte... jag slänger in ett VG, BRA JOBBAT! "

Höhö... tack :)

Nää Emma och Pella (antar att ni är först in.... ;) ) nu ska jag fortsätta plugga och lovar att jag i MINST en månad ska uppdatera MINST en gång per dag... duger det så länge?

Pöss o kram

RSS 2.0