Härlig dag!

Hellu på er!

Mathilda fick va hemma idag, hon vakna o va typ andfådd och snorig. Så vi bestämde oss för att luncha med bouttas (morfar), men hade inge tålamod att vänta på att han skulle ha lunch, så vi åkte till orminge vid och gickhem till bästa Emma o Patrik o tog en fika. Vid 12 gick vi allihop ner och luncha ihop med min pappa på thaien, Dåligt urval till barn, så det blev en ost o skinkmacka till henne och dela på morfars vårrullar =) Det gick det med!

Jag synda o åt sushi... men man får faktiskt äta det "mer än sällan" och det här blir första o sista gången under graviditeten :) Efter maten började helt plötsligt magen röra sig, BEBIS SPARKAR! (kanske sprattla sig till döds av laxen? ;) ) haha!

När vi sagt hej då till Emma, Patrik och Morfar/pappa gick vi till Lindex och Mathilda hitta ett par skor, jag tror hon skulle kunna dö för... så thats it.. de blev det.. Hon hade två par liknande förra våren/sommaren, så de är lite av en favorit.

Efter lindex gick vi och köpte en glass, pepparkakssandwisch, mycket uppskattad......men mycket tråkig...... ni förstår snart...

Väl hemma fortsatte vi Mathildas vila, som somnade på bussen... jag vila i 45min sen gick jag upp o plocka o förberedde maten, när Kenta kom hem gick jag ner o handlade resten.

Nu är det dags för bängen, och jag ska försöka övertala Kenta att se "eat Pray Love" med mig... hur tror ni det går? ;)

  Mathilda somnar när hon äter glassen :)

Skorna Mathilda smälte för! 

(spisen ser jätteskitig ut... haha men jag har sprayat med ajax precis)




Och receptet Ajje ville ha :)
Grym som storkok! Det blev massor över efter vi ätit så vi fick ihop två stora matlådor!
Nasi Goreng

( Jag gjorde ris för 4 port, och ett tips är att inte använda jasminris, då det är så grötigt, gärna ett torrare ris. Och istället för 100 g räkor hade jag i 500g stora räkor. Jag använde icas raps och olivolja!)
4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g kycklingkött
  • 2 portioner ris
  • 4 msk olja
  • 3 gula lökar
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 2-4 pressad vitlöksklyftor
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk äkta soja
  • 100 g skalade räkor

Gör så här:

Om du inte redan har färdiglagat kycklingkött, tillaga kycklingköttet. Du kan använda alla delar på kycklingen; klubbor eller filéer.

Koka 2 portioner ris enligt instruktion på förpackningen. (Vill man att det ska bli 6 portioner av detta recept så kan man ta 4 portioner ris istället, dock blir GI-värdet då högre.)

Under tiden riset kokar gör du allt annat så att du när riset är klart kan blanda ihop det med riset.

Skala och hacka lökarna. Skala av några blad på ett vitkålshuvud och skär i strimlor och dela sedan på tvären så att det blir små bitar. Det ska bli ungefär 6 dl hackad vitkål, det är inget du behöver mäta upp, se det bara som ett riktmärke när du hackar vitkålen.

Värm en stekpanna till medelvärme med lite av oljan. Stek lök och vitkål. Pressa över vitlök. Strö över curry, vitlök och salt. Låt steka tillsammans på svag till medelvärme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut.

Under tiden detta steker så passar du på att skära paprikorna i småbitar. Skär även köttet i mindre bitar.

Tillsätt paprika och kött i stekpannan. Häll över räkorna. Häll även över paprikapulver och soya, blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer av curry och salt.

Blanda ihop med det färdigkokta riset.

 

Servera!

 Tips:

Denna rätt passar bra att spara i matlådor och värma senare.

 Variationstips:

Man kan istället för kyckling använda fläskkött. Tänk också på att denna rätt är ypperlig för att laga något gott av kyckling- eller griskött som blivit över.


Kommentarer
Postat av: Emma

Så där gär inte jag min nasigoreng... va olika det kan vara ibland;)

2011-02-16 @ 07:38:50
URL: http://emmapelosio.blogg.se/
Postat av: Caroline

Åh vilka tjusiga skor, till finaste tjejen :D

2011-02-16 @ 13:20:37
URL: http://emmasandracaroline.blogg.se/
Postat av: angelica

åh äntligen hittade jag hit =) har varit inne på din gamla blogg o kikat (o väntat på receptet, haha!) och av en slump såg jag länken från facebook hit alldeles nyss =) Tjohooo vad glad jag blev =) Det där ska provlagas i helgen, haha

2011-02-22 @ 17:07:55
URL: http://www.angelicas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0